top article

Ας σφυριλατήσουμε το ενδιαφέρον του παιδιού μας για νέα ερωτήματα, νέες ιδέες, νέους χώρους εξερεύνησης.

1.  Ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να δοκιμάζουν νέα φαγητά και προσπαθώντας να μαγειρεύουμε διαφορετικά πράγματα ακόμα κι αν δεν μας αρέσουν ιδιαίτερα.

Γιατί θα πρέπει τα παιδιά μας να μάθουν να αντιπαθούν το λάχανο, μόνο και μόνο γιατί δεν αρέσει σε εμάς; Είναι καλό να τα παίρνουμε μαζί μας σε εστιατιόρια που ειδικεύονται σε διάφορες εθνικές γεύσεις, όπως είναι τα ινδονησιακά, τα ινδικά, τα μεξικάνικα, τα ταϋλανδέζικα ή τα κινέζικα φαγητά. Ας τους δώσουμε από μικρά να δοκιμάσουν κάθε είδος τροφής, και μεγαλώνοντας θα έχουν πάρα πολλές επιλογές. Μερικοί άνθρωποι περιορίζονται σε πολύ λίγα και ειδικά φαγητά σε όλη τους τη ζωή, εξαιτίας των τροφικών προκαταλήψεων που απέκτησαν όταν ήταν πολύ μικροί. Όσο πιο πολλές γεύσεις εισάγουμε στην καθημερινότητα του παιδιού μας, και όσο λιγότερες φορές μας ακούνε να λέμε "Σιχαίνομαι τα καρότα", "Τα ινδικά φαγητά έχουν πολλά μπαχαρικά" κ.λ.π τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχουν να πλουτίσουν τον εαυτό τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί στο καινούριο είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες επιλογές στη ζωή, και όχι αυτοί που περιορίζονται από ανόητες προκαταλήψεις, μεταβιβαζόμενες κληρονομικά από το ένα μέλος της οικογένειας στο άλλο. Η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη για τον άνθρωπο που μπορεί να φάει σχεδόν τα πάντα και είναι πρόθυμος να δοκιμάσει κάτι που του ήταν εντελώς άγνωστο. 

Διάβασε περισσότερα στο TheMamagers.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>