top article
Όπως ενδεχομένως να έχεις ακούσει και στο παρελθόν, η αλόη ανήκει στα φυτά με θαυματουργές ιδιότητες. Η εμφάνισή της τοποθετείται αρκετά παλιά, καθώς από τους αρχαίους κιόλας πολιτισμούς όπως της Αιγύπτου, της Περσίας, της Ελλάδας και τη Ρώμης ακόμη και εκείνων της Κίνας και την Ινδίας, η αλόη φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τις γυναίκες της εποχής. Σήμερα ξέρουμε ότι χάρη στα αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά συστατικά της, η αλόη καθαρίζει τους πόρους της επιδερμίδας προλαμβάνοντας τη λιπαρότητα, ενυδατώνει το δέρμα και επιβραδύνει τη γήρανση. Πες "ναι", λοιπόν, σε μία γλάστρα με τα σαρκώδη και παχιά φύλλα της και δοκίμασε τα οφέλη της φτιάχνοντας φυσικές συνταγές ομορφιάς.

Σωστό κόψιμο της αλόης: 

Αρχικά με ένα μαχαίρι κάνε μια μικρή τομή στο σημείο που ξεκινάει το φύλλο από τον κορμό. Πρόσεξε να μην διαπεράσει το μαχαίρι το φύλλο. Αυτό θα το κάνεις στο πιο παλιό «σε ηλικία» φύλλο (αυτό που είναι κάτω, κοντά στο έδαφος – τα πάνω πάνω είναι τα καινούρια). Έπειτα τράβηξε με το χέρι σου το φύλλο για να μην τραυματίσεις το φυτό και τα υπόλοιπα φύλλα του. Στην συνέχεια αφαίρεσε με προσοχή την πράσινη εξωτερική σάρκα και με ένα κουτάλι μάζεψε το υγρό ζελέ του σε ένα μπολ.
Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει άμεσα από την ώρα που θα κόψεις το φύλλο για να μη χάσει τις δραστικές ουσίες που περιέχει. Θα μπορούσε να αποθηκεύσεις το υγρό ζελέ της αλόης σε παγοθήκες στην κατάψυξη. Έτσι κάθε φορά που θέλεις να φτιάξεις μάσκα, θα βγάζεις ένα παγάκι και θα το αφήνεις να αποψυχθεί με φυσικό τρόπο πριν το χρησιμοποιήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις πρόσβαση σε φρέσκια αλόη όποτε εσύ θελήσεις. 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>