Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Ο Νικόλας Βιλλιώτης, κομμωτής, υπεύθυνος colorist της Garnier, εξηγεί γιατί το καστανό είναι η επικρατέστερη τάση στο χρώμα. Από τη Φλώρα Καμχή

“Η τρέλα με τα καστανά μαλλιά είναι αποτέλεσμα της εποχής μας, πιθανόν και της κρίσης. Στο παρελθόν, όπου ζούσαμε την εποχή του εντυπωσιασμού, οι γυναίκες έβαφαν τα μαλλιά τους σε έντονα, κραυγαλέα χρώματα. Τώρα επιδιώκουμε μια πιο ήσυχη εικόνα, κόντρα σε όλα τα ανήσυχα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο μας.
Πρακτικά επιστρέφουμε στη φύση, ειδικά οι Ελληνίδες που στην πλειοψηφία είναι από τη φύση τους καστανές. Το καστανό δεν αφορά όμως μόνο τις φυσικές καστανές. Πολλές γυναίκες που προτιμούσαν τα ξανθά ή τα κόκκινα μαλλιά, τώρα επιλέγουν το καστανό χρώμα που εναρμονίζεται με τη μεσογειακή απόχρωση της επιδερμίδας τους και αναδεικνύει το πράσινο ή το γαλάζιο χρώμα των ματιών τους”.

Expert tips

* Για πιο ενδιαφέρον, φυσικό αποτέλεσμα, προτείνω πάνω στο μονόχρωμο καστανό να κάνει ο κομμωτής μπαλεγιάζ, που ανοίγει μόνον 1-2 τόνους τα μαλλιά σε ορισμένα σημεία αλλά σε όλο τους το μήκος. Το αποτέλεσμα θυμίζει διακριτικές ανταύγειες ή είναι σαν να βάφει κάποια τα λευκά μαλλιά της και να μην καλύπτονται ομοιόμορφα και έτσι έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τα φυσικά μαλλιά δεν έχουν επίπεδο χρώμα και γι' αυτό ακριβώς είναι πιο ενδιαφέροντα και φωτεινά.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>