Το γάλα αμυγδάλου από τα χεράκια σου, είναι οικονομικό, υγιεινό και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα smoothies αντί για γάλα καρύδας ή και στο πρωινό σου αντί για γάλα αγελάδος στα δημητριακά.

Και το καλύτερο; Το γάλα αμυγδάλου είναι πηγή ασβεστίου και δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.

Άλλωστέ, το ασβέστιο είναι πολύ χρήσιμο για τη λιποδιάλυση, οπότε καλό είναι να προσλαμβάνεις 2 μερίδες καθημερινά. Στις περισσότερες δίαιτες βάζουμε γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού για να είναι περισσότερο ανεκτά από το πεπτικό σύστημα και να αποφευχθούν τα πρηξίματα σε περίπτωση δυσανεξίας στη λακτόζη.

Τι θα χρειαστείς για ένα 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου:

1 φλ. αμύγδαλα ωμά, άψητα και ανάλατα: Μούλιασέ τα σε νερό για 8-10 ώρες ή βράστα για 10 λεπτά.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
3 φλιτζάνια νερό εμφιαλωμένο


Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο Shape.gr