top article

Σταφίδα – Ένας διατροφικός "θησαυρός". Η παραγωγή της σταφίδας ξεκίνησε πριν από περίπου 5000 χρόνια από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από το πανέμορφο νησί του Ιονίου, τη Ζάκυνθο.

Ύστερα, άρχισε η εξαγωγή της στην Πελοπόννησο και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Έλληνες και Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν για να διακοσμήσουν τους ναούς και ως βραβείο στους νικητές αθλητικών αγώνων.

Η διατροφική αξία της σταφίδας είναι αρκετά σημαντική, τόσο που οι Ρωμαίοι ιατροί την πρότειναν για τη θεραπεία σχεδόν όλων των ασθενειών. Το 19ο αιώνα, το φρούτο αυτό έφτασε μέχρι την Αμερική.

Η σταφίδα αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα του κόσμου. Περιέχει πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, υψηλά επίπεδα σιδήρου, καλίου και ασβεστίου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι τόσο ωφέλιμη για την υγεία μας. Δεν έχει λιπαρά και χοληστερόλη, ενώ αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>