Είναι νέες γυναίκες που διαπρέπουν στον χώρο της επιστήμης. Τις γυναίκες αυτές αποφάσισαν να βραβεύσουν για ακόμη μια φορά η L' Oreal και η Unesco.
Δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό και 5 χρόνια στην Ελλάδα απονέμονται τα βραβεία L' Oreal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, το οποίο και έχει αναγνωρίσει παγκοσμίως περισσότερες από 900 γυναίκες-επιστήμονες από τις 5 ηπείρους. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες επιστήμονες – ερευνήτριες αποτελούν μόλις το ¼ των ερευνητών παγκοσίως. Τα Ελληνικά βραβεία L' Oreal -Unesco εκτός από ηθική επιβράβευση προσφέρουν και μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10,000 ευρώ το καθένα για να ενθαρρύνουν τις νέες και ταλαντούχες επιστήμονες να συνεχίσουν την ερευνητική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα. Τα βραβεία επιβραβεύουν νεαρές ερευνήτριες με επιστημονικά επιτεύγματα σε δύο τομείς: τον κλάδο των Βιοεπιστημών και τον κλάδο των Φυσικών Επιστημών. Φέτος βραβεύτηκαν η Δρ. Ελένη Μακαρώνα – Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” - η Δρ. Χριστίνα ΠιπέρηΕπίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – και η Δρ. Γεωργία ΣαλαντήΛέκτορας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Θάλεια Κεχρή

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>