top article

Επιθυμία: Τέλειο πρόσωπο

Τρόπος:
Ρινοπλαστική-Προφιλοπλαστική και Total Facial Beautification
Πότε: 6 μήνες πριν από το γάμο και 1-2 μήνες πριν από το γάμο, αντίστοιχα
Ρινοπλαστική-Προφιλοπλαστική: Αν η φύση δεν σου χάρισε την τέλεια μύτη, η επέμβαση αυτή μπορεί να το κάνει και, σε συνδυασμό με γενειοπλαστική, να σου χαρίσει το ιδανικό για το πρόσωπό σου προφίλ. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ενώ δεν υπάρχει καθόλου πόνος ή μελανιές. Το ελάχιστο πρήξιμο διαρκεί μόλις 3-4 μέρες, ενώ τοποθετείται ένα καλαίσθητο πλαστικό ναρθηκάκι για 10 μέρες. Είναι μια επέμβαση ζωής, που αποκαθιστά την αρμονία στο πρόσωπο, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και συμμετρία.
Total Facial Beautification: Όσο όμορφη και αν είναι μία γυναίκα, πάντα υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξει. Αυτή η διαδικασία λέγεται Total Facial Beautification και ξεκινά 1-2 μήνες πριν από το γάμο, ενώ πραγματοποιείται αποκλειστικά από έμπειρο και εξειδικευμένο στην Αισθητική Χειρουργική Πλαστικό Χειρουργό. Είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που γρήγορα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια παρεμβαίνει στα σημεία που χρειάζονται διόρθωση. Η 3D ανάλυση όλων των ανατομικών δομών του προσώπου δείχνει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πού, ώστε να επιτευχθεί το ωραιότερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο γιατρός με εξειδικευμένα υλικά (όπως Υαλουρονικό Restylane – Juvederm, Πολυγαλακτικό Sculptra, Threads πολυγαλακτικού, Happy lift – Shirhouelte lift soft κ.λπ.) και μάλιστα χωρίς τομές ανορθώνει, τονίζει, ξανασχηματίζει και ξαναπλάθει τα διάφορα σημεία του προσώπου. Αν, για παράδειγμα, χρειάζεσαι ένα lift up των φρυδιών, για να τονιστούν τα μάτια, ένα τσίμπημα στην κροταφική χώρα είναι αρκετό. Για αποκατάσταση του μέσου προσώπου, γνωστού και ως mid face που θα σου χαρίσει αρμονία στις αναλογίες και θα κάνει το πρόσωπο ξεκούραστο και φυσικά όμορφο, απαιτείται μόνο ένα ανώδυνο τσίμπημα σε κάθε μάγουλο. Αν πάλι θέλεις να τονίσεις το περίγραμμα του προσώπου σου δοκίμασε το “ventaglia lift” για το οποίο αρκεί μόλις ένα τσίμπημα. Τέλος, ο επαναπροσδιορισμός του σχήματος και του όγκου των χειλιών επαναφέρει την αρμονία με τα μάτια και τη μύτη, απλά και εύκολα.
Χρόνος: Η ρινοπλαστική-προφιλοπλαστική διαρκεί 1-1 1/2 ώρα και απαιτεί 1 νύχτα παραμονή στην κλινική. Για το Total Facial Beautification χρειάζονται μόλις 2 συνεδρίες για 30-60 λεπτά.

Ευχαριστούμε τη Δρα Έλενα Τζαμαντάκη MD Ph D., Πλαστικό Χειρουργό, Διευθύντρια και επιστημονικά υπεύθυνη του Medical Group PLASIS Aesthetic Plastic Surgery. Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αισθητικής Χειρουργικής ISAPS της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (www.plasticsurgery-plasis.gr )
Επιθυμία: Τέλειο χαμόγελο


Τρόπος: Όψεις ρητίνης
Πότε: 1 μήνα πριν από το γάμο.
Κάθε νύφη ονειρεύεται ένα τέλειο, λευκό χαμόγελο, που θα περάσει στην αιωνιότητα μέσα από τις φωτογραφίες του γάμου της. Οι όψεις ρητίνης, ή αλλιώς bonding δοντιών, είναι ο πλέον εύκολος, ανώδυνος, αλλά και οικονομικός τρόπος για να αποκτήσεις το χαμόγελο των ονείρων σου. Κατασκευάζονται από αισθητική ρητίνη (άσπρο σφράγισμα), άμεσα στο ιατρείο, και δίνουν εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. Οι όψεις μπορούν να εφαρμοστούν: 1) για την αλλαγή του χρώματος των δοντιών, 2) σε δόντια με πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα, μικρά ή σπασμένα, 3) σε δόντια αραιά ή σε στραβά.
Η διαδικασία: Στο οδοντιατρείο παρασκευάζονται αρχικά τα δόντια με ένα ελάχιστο τρόχισμα του σμάλτου, ώστε να γίνει λίγο "άγριο" και να κολλήσει σωστά η ρητίνη. Μόνο εάν υπάρχει κλίση σε κάποιο δόντι και πρέπει να "μετατοπιστεί" στο επιθυμητό σημείο ή κάποιο δόντι “πετάει” ο οδοντίατρος προχωρά σε περισσότερο τρόχισμα. Μετά την παρασκευή των δοντιών, τοποθετείται σε στρώματα η ρητίνη.
Χρόνος: Απαιτούνται 1-2 ραντεβού στον οδοντίατρο και χρειάζονται 2-3 ώρες περίπου για 6-10 δόντια. Ο χρόνος ζωής των όψεων ρητίνης ποικίλλει από 5 έως 15 χρόνια. Εάν υπάρξει θραύση σε κάποιο σημείο, η επισκευή είναι πολύ εύκολη και σύντομη. Χρειάζονται συντήρηση κάθε 6-14 μήνες, ανάλογα με τις συνήθειες που έχουμε (καφές, τσιγάρο, κόκκινο κρασί, τσάι κ.λπ.) και το πόσο καλή είναι η υγιεινή μας.
Πλεονεκτήματα:
- Είναι η οικονομικότερη λύση αισθητικής αποκατάστασης.
- Η αποκατάσταση είναι ταχύτατη και άμεση.
- Η επισκευή τους, εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, είναι γρήγορη και εύκολη.
- Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Ο μόνος περιορισμός είναι πως πρέπει να τοποθετούνται μετά τα 17-18 χρόνια, καθώς κάτω από τα 18 καλό είναι να πραγματοποιείται θεραπεία ορθοδοντικής, είτε με τα κλασικά σιδεράκια είτε με τους διαφανείς ορθοδοντικούς νάρθηκες (invisalign κ.λπ.).

Ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Καρβούνη, χειρουργό οδοντίατρο, μετεκπαιδευθέντα στην αισθητική οδοντιατρική στο New York University. (www.topsmile.gr)

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>