Μέχρι σήμερα οι περισσότερες μέθοδοι μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης βασίζονταν στην ελεγχόμενα μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα, με σκοπό τη ρευστοποίηση του λίπους και την καταστροφή των λιποκυττάρων. Τώρα έρχεται και στη χώρα μας μία εξαιρετικά πρωτοποριακή τεχνική αντιμετώπισης του επίμονου τοπικού πάχους, που αφορά τη μείωση του λίπους και την καταστροφή των λιποκυττάρων με τη δύναμη όχι της ζέστης, αλλά του ψύχους. Η Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis) εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στις ΗΠΑ και είναι μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές σε ασθενείς και γιατρούς, τόσο για τα εξαιρετικά της αποτελέσματα όσο και για τη μη επεμβατική της φύση.


Η μέθοδος


Πρόκειται για μία εντελώς αναίμακτη και μη επεμβατική τεχνική μείωσης του τοπικού λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μέσω ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, που πραγματοποιείται στο ιατρείο χωρίς νυστέρια και κάνουλες. Η τεχνολογία της μεθόδου είναι επαναστατική, αφού για πρώτη φορά επιτυγχάνεται αρχικά η υπερθέρμανση και αμέσως μετά η απότομη ψύξη των λιπωδών κυττάρων, ενεργοποιώντας έτσι τη διαδικασία καταστροφής τους. Πιο συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη κεφαλή του μηχανήματος της Κρυολιπόλυσης εφάπτεται στην υπό θεραπεία περιοχή, εκπέμποντας ραδιοσυχνότητες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει πολύ τη θερμοκρασία, ψύχοντας σταδιακά το σημείο εφαρμογής και οδηγώντας έτσι στην επιλεκτική διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και επομένως στη ρευστοποίησή τους.

Η ταυτόχρονη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων κατορθώνει τη σύσφιξη του δέρματος της περιοχής, ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση του δέρματος, λόγω της απώλειας λίπους. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη, αφού δεν περιλαμβάνει τομές και άρα δεν απαιτείται αναισθησία. Το μόνο αίσθημα είναι μία μικρή δυσφορία, λόγω της έντονης αίσθησης ψύχους στην περιοχή, η οποία όμως υποχωρεί στα πρώτα 10' θεραπείας.

Χρόνος

H θεραπεία πραγματοποιείται μόλις σε 20-30 ' ανά περιοχή, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας ή χρήση ενοχλητικών κορσέδων. Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, μπορείς να επιστρέψεις κανονικά στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Αρχικά μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα στην περιοχή, η οποία όμως υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ τυχόν εκχυμώσεις διαρκούν το πολύ έως 1 εβδομάδα.

Περισσότερα στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>