K
ουρασμένο βλέμμα, μαύροι κύκλοι και σακούλες;

Τα προβλήματα αυτά μπορούν να αποκατασταθούν με εύκολο και ανώδυνο τρόπο μέσω της βλεφαροπλαστικής, μιας απο τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική, γνωστής για το γρήγορο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη συνολική εμφάνιση του προσώπου.

Ποιες είναι οι μέθοδοι αντιμετώπισης, αν στην περιοχή των ματιών έχεις:


Πλεονάζον δέρμα άνω βλεφάρου. Αποκαθίσταται με την άνω βλεφαροπλαστική. Σε ήπιες περιπτώσεις βοηθά το χημικό peeling, το λέιζερ διοξειδίου (γνωστό ως «Madonna Lift») και το microneedling.

Πτώση δακρυϊκού αδένα. Εμφανίζεται σαν «χαλαρή κουκούλα» κάτω από τη γωνία του φρυδιού και διορθώνεται με τη βλεφαροπλαστική με κατάλληλη ανάρτηση.

Πτώση φρυδιών. Όσες περιπτώσεις δεν μπορούν να διορθωθούν με botox, υαλουρονικό οξύ ή το συνδυασμό τους απαιτούν χειρουργική αποκατάσταση. Είναι λάθος να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρμα κάτω από τα πεσμένα φρύδια χωρίς προηγουμένως να τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση. Σε μικρή πτώση χρησιμοποιείται η τομή της άνω βλεφαροπλαστικής. Είναι προτιμότερο,όμως, να συνδυαστεί με μικρή τομή 2 εκ., κρυμμένη στο τριχωτό των κροτάφων.

Διόγκωση έσω κανθού. Οφείλεται σε λίπος που προβάλλει στην περιοχή και αποκαθίσταται μέσω μικρής τομής στην περιοχή ή, αν πλεονάζει δέρμα, μέσω άνω βλεφαροπλαστικής.

Πτώση έξω κανθού. Δίνει ύφος λυπημένο στο πρόσωπο. Με εσωτερικό ράμμα, αποκαθίσταται η γωνία στο φυσιολογικό της ύψος.

Λεπτές ρυτίδες κάτω βλεφάρου. Απόλυτη ένδειξη για pinch βλεφαροπλαστική (αφαίρεση λεπτής λωρίδας δέρματος από τις κάτω βλεφαρίδες). Εναλλακτικά, το χημικό peeling και το botox βοηθούν.

• «Σακούλες» κάτω βλεφάρου. Αποτελούν προβολή του λίπους που φυσιολογικά συγκεντρώνεται εκεί με το πέρασμα του χρόνου. Η νέα τάση απαιτεί να μην αφαιρούνται, αλλά ο όγκος τους να χρησιμοποιείται κατάλληλα με την κάτω βλεφαροπλαστική για να αποκαταστήσει γειτονικές περιοχές που το έχουν ανάγκη (tear trough), αποφεύγοντας το «σκελετωμένο look».

Μαύρους κύκλουςαύλακες. Είναι εκδήλωση κακής ιστικής κυκλοφορίας που δίνει τη χαρακτηριστική χρώση. Βελτιώνονται με χημικό peeling και μικρομεταμόσχευση αυτόλογου λίπους με υποδόρια έγχυση.

Πτώση μέσου τριτημορίου του προσώπου. Χωρίς επιπλέον τομές από την κάτω βλεφαροπλαστική, μπορεί να στηριχτεί το μέσο πρόσωπο (midface lift) και να αποκατασταθούν οι χαλαρές παρειές και οι βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες.

Μάθε τι να περιμένεις στη σελίδα 2

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. Kate Moss: Βρήκαμε τις μπότες της στην οικονομική εκδοχή τους Kate Moss: Βρήκαμε τις μπότες της στην οικονομική εκδοχή τους
 3. Blake Lively: Πώς δημιούργησε το faux καρέ look της για μια εμφάνιση; Blake Lively: Πώς δημιούργησε το faux καρέ look της για μια εμφάνιση;
 4. Αυτό το παντελόνι θα αντικαταστήσει τα skinny jeans σου για φέτος Αυτό το παντελόνι θα αντικαταστήσει τα skinny jeans σου για φέτος
 5. Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 | Οι ωραιότερες τσάντες της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 | Οι ωραιότερες τσάντες της σεζόν
 6. Χειμώνας 2018: Έτσι συνδυάζεται το μάξι φόρεμα τώρα Χειμώνας 2018: Έτσι συνδυάζεται το μάξι φόρεμα τώρα
 7. Στασιμότητα: Ένας οδηγός επιβίωσης για να βάλεις ξανά τη ζωή σου σε "κίνηση" Στασιμότητα: Ένας οδηγός επιβίωσης για να βάλεις ξανά τη ζωή σου σε "κίνηση"
 8. To outfit με λίγα κομμάτια που η Sienna Miller φορά και ξανά φορά To outfit με λίγα κομμάτια που η Sienna Miller φορά και ξανά φορά
 9. Η οργάνωση ξεκινά από το σπίτι | Δέκα βήματα για να το πετύχεις Η οργάνωση ξεκινά από το σπίτι | Δέκα βήματα για να το πετύχεις
 10. H βασίλισσα Letizia λέει "ναι" στο φλοράλ το χειμώνα H βασίλισσα Letizia λέει "ναι" στο φλοράλ το χειμώνα
 11. Η Heidi Klum και άλλες Celebrities επιλέγουν Το Ελληνικό Brand Rien! Η Heidi Klum και άλλες Celebrities επιλέγουν Το Ελληνικό Brand Rien!
 12. Αυτό το παλτό είναι το fashion κομμάτι που βλέπουμε παντού στο Instagram Αυτό το παλτό είναι το fashion κομμάτι που βλέπουμε παντού στο Instagram
 13. Katy Perry-Gigi Hadid: Γιατί δε θα συμμετάσχουν στο show της Victoria's Secret; Katy Perry-Gigi Hadid: Γιατί δε θα συμμετάσχουν στο show της Victoria's Secret;
 14. Κομψή ακόμη και στο σπίτι: Αυτή η νέα συλλογή σου δίνει τις πιο ωραίες ιδέες! Κομψή ακόμη και στο σπίτι: Αυτή η νέα συλλογή σου δίνει τις πιο ωραίες ιδέες!

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>