Ακόμη κι αν ο χρόνος και η ενέργειά σου σε κρατάνε μακριά από τα γυμναστήρια, μπορείς να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι ξεκινώντας τώρα τις κατάλληλες -επεμβατικές και μη- αισθητικές επεμβάσεις.


Λιπογλυπτική

Όταν γίνεται λόγος για γράμμωση σώματος με λιπογλυπτική (body contouring), εννοείται μια εκλεπτυσμένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, που σμιλεύει το σώμα χαρίζοντάς του το επιθυμητό σχήμα και ταυτόχρονα καλύτερη όψη, αφού η συγκεκριμένη τεχνική βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή αισθητική επισκληρίδιο, ανάλογα με την έκτασή της. Συνήθως η διαδικασία ξεκινά με την έγχυση στην υπό θεραπεία περιοχή ενός αλατούχου διαλύματος με τοπικό αναισθητικό και επινεφρίνη (φάρμακο που συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία για όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια αίματος), ώστε η κάνουλα να μπορεί να κινηθεί πιο απαλά, διευκολύνοντας την απομάκρυνση του λίπους. Μέσα από πολύ μικρές οπές εισέρχονται οι ειδικές κάνουλες -πάχους 2 και 3 χιλιοστών-, που αφαιρούν το λίπος με τη βοήθεια ειδικών παλλόμενων συσκευών ή με τεχνολογία laser. Οι λεπτές αυτές κάνουλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το χειρουργό και ως εργαλείο γλυπτικής, καθώς η ειδική «μικροδικτυωτή» τεχνική έχει τη δυνατότητα να επέμβει όχι μόνο στο λιπώδη ιστό, ο οποίος βρίσκεται πολύ κάτω από το δέρμα και ευθύνεται για το τοπικό πάχος, αλλά και σε σημεία ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, όπου υπάρχει λίπος. Έτσι είναι σε θέση να βελτιώσει ακόμη και την κυτταρίτιδα τοπικά, βοηθώντας την επαναφορά και τη σύσφιξη του δέρματος στις περιοχές της επέμβασης. Ωστόσο η επέμβαση δεν σταματά εκεί, καθώς συχνά υπάρχουν σημεία του σώματος που χρειάζονται περισσότερο λίπος, προκειμένου να επιτευχθεί ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο χειρουργός προχωρά σε επανέγχυση του λίπους που έχει αφαιρεθεί σε άλλα σημεία του σώματος, ώστε να εξαφανίσει βαθουλώματα, να στρογγυλέψει και να δώσει ανορθωμένη εικόνα στους γλουτούς, δημιουργώντας τις επιθυμητές αναλογίες.

Διάρκεια:
Η επέμβαση διαρκεί από μία έως μερικές ώρες, ανάλογα με την έκταση και τον αριθμό των προβληματικών περιοχών. Πιθανώς να χρειαστεί παραμονή στην κλινική για μία νύχτα, αλλά και αυτό εξαρτάται από την περίπτωση.

Αποθεραπεία: Γενικά η επέμβαση δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερους πόνους. Τις πρώτες ημέρες μπορεί να υπάρξει ήπια ενόχληση, ενώ για 2-3 ημέρες μετά το χειρουργείο θα πρέπει να αποφεύγεται η πολύωρη ορθοστασία και το πολύ περπάτημα. Για 3-4 ημέρες χορηγείται αντιβίωση και παυσίπονα, ενώ στα σημεία εφαρμογής εμφανίζονται μώλωπες, που εξαφανίζονται σε 2-3 εβδομάδες. Ανάλογα με το σημείο εφαρμογής της λιπογλυπτικής, φοράς έναν ειδικό κορσέ για 2-6 εβδομάδες πρωί-βράδυ, ενώ ανάλογα με την έκταση της επέμβασης χρειάζονται 2-7 ημέρες ξεκούρασης και αποχής από την εργασία. Οι τομές εξαφανίζονται το πολύ σε ένα μήνα.

Κίνδυνοι-Επιπλοκές: Οι επιπλοκές αυτής της τεχνικής είναι σπάνιες και περιλαμβάνουν πιθανές μικροασυμμετρίες στις περιοχές της επέμβασης, που διορθώνονται εύκολα. Εννοείται ότι η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική, από πλαστικό χειρουργό σε συνεργασία με αναισθησιολόγο.

Κόστος: Ξεκινά από 2.200 € για μικρή περιοχή και κυμαίνεται ανάλογα με τις επιμέρους παραμέτρους.Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>