top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Dakota Johnson: Αποδεικνύει τη δύναμη του anti-statement παπουτσιού
  3. H Victoria Beckham μόλις φόρεσε 3 διαφορετικά outfits σε μία ημέρα - και ήταν όλα τέλεια!
  4. Sex and the City: Πώς μπορούσε η Carrie να ξοδεύει τόσα χρήματα;
  5. Βασίλισσα Letizia: Το Zara φόρεμά της που μπορείς να αγοράσεις τώρα!
  6. 11 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς άμεσα
  7. H Margot Robbie μόλις φόρεσε τη μεγαλύτερη τάση της (επόμενης) σεζόν!
  8. Η νέα τσάντα που λατρεύουν τώρα τα it girls
  9. H Rihanna φορά όλα τα κομμάτια που μόλις είδαμε στα catwalks του Σεπτέμβρη
  10. Το 10 days challenge μόλις ξεκίνησε: 3 beauty editors "νικούν" την κουρασμένη επιδερμίδα
  11. Ο σύγχρονος (και πολύ πιο chic) τρόπος να φορέσεις την πλεκτή ζακέτα σήμερα
  12. Κόκκινο: Το απόλυτο χρώμα του φετινού χειμώνα
  13. To #1 πράγμα που δεν πρέπει να τρως σύμφωνα με μια trainer
  14. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φθείρει τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)

Στη χώρα μας υπάρχει το εξής παράδοξο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δηλώνει πως λατρεύει την ιταλική κουζίνα, τα ιταλικά εστιατόρια είναι λίγα και δη τα καλά ιταλικά εστιατόρια είναι μετρημένα στα δάκτυλα (για να μην πω του ενός χεριού). Το Giacomo άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του 2015, στη θέση που κάποτε βρίσκαμε το Π-Box, και "η καλή μέρα από το πρωί φάνηκε", που λέει και ο σοφός λαός. Φέτος διανύει τη δεύτερη χρονιά του και βρίσκεται πραγματικά σε εξαιρετική φάση.

#Tidbits *: Bella Italia

Η κουζίνα του Θάνου Κουλτούκη (τον συναντούσαμε στο Fuga πριν μετακομίσει στην Κηφισιά για να αναλάβει το Giacomo από την πρώτη μέρα λειτουργίας του) είναι αληθινή και εκλεπτυσμένη, πιστή μεν στον ιταλικό χαρακτήρα της αλλά με μία φρέσκια αύρα να διαπνέει τις κλασσικές ιταλικές συνταγές. Όχι ότι είναι ιδιαίτερα "πειραγμένες", όπως συνηθίζουμε να λέμε σχεδόν καταχρηστικά πια, αλλά τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα αποπνέουν μία φρεσκάδα και μία ανάλαφρη αίσθηση, δεν είναι βαριά, δεν έχουν τίποτα περιττό και δεν αναμασούν τα γνωστά χιλιοειπωμένα "παιχνίδια" εντυπωσιασμού που συχνά συναντούμε στον χώρο μας. Η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική και αυτό φαίνεται αυτόματα στη γεύση και μακροπρόθεσμα στην αίσθηση που μένει μετά το γεύμα ή το δείπνο σου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

bar giacomo

Καταρχάς ο χώρος, ο οποίος είναι ήδη πολύ φινετσάτος και ζεστός με την όμορφη μπάρα με το πράσινο μάρμαρο και το σκούρο ξύλο και το ψηλό ταβάνι με τους κομψούς πολυελαίους, αλλάζει ή μάλλον μεγαλώνει. Το Giacomo πήρε και το διπλανό χώρο, όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Bellini, και επεκτείνεται προς τα αριστερά του, δημιουργώντας -όπως μας είπαν τουλάχιστον- δύο σάλες, μία που θα λειτουργεί πιο πολύ ως lounge bar με έμφαση στο κοκτέιλ, το κρασί (ο κατάλογος ήδη έχει και ιταλικές και ελληνικές ετικέτες) και κάποια finger food και ειδικό bar menu, και μία που θα συνεχίσει να στεγάζει το κυρίως εστιατόριο. Αυτή η αλλαγή θα φέρει αλλαγές και στις ώρες λειτουργίας, καθώς μετά την επέκταση θα λειτουργεί πλέον από τις 10 το πρωί για καφέ, πρωινό και brunch, όπου αναμένονται πολλά και πολύ ενδιαφέροντα. Να θυμίσουμε επίσης πως ο χώρος είναι αυστηρά "μη καπνιστών", κάτι που εκτιμώ βαθιά στα εστιατόρια, αν και καπνίστρια η ίδια.

caprese giacomo

Όσον αφορά στη βάση κάθε εστιατορίου τώρα, δηλαδή το φαγητό, όπως είπα και παραπάνω ο Θάνος Κουλτούκης ζωγραφίζει στην κουζίνα. Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα και είναι από τις ελάχιστες φορές που μπορώ να πω πως σχεδόν όλα ήταν ισάξια αξιέπαινα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντική μπορεί να είναι η απλότητα στα κατάλληλα χέρια είναι μία κλασική ιταλική σαλάτα, και εξηγούμαι. Μας συστήσαμε ιδιαιτέρως να δοκιμάσουμε Mozzarella Caprese με ζελέ τομάτας και βασιλικό και οφείλω να ομολογήσω πως σχεδόν όλοι στο τραπέζι είπαμε "οκ, αλλά πραγματικά μία caprese είναι, ας δοκιμάσουμε κάτι πιο ιδιαίτερο καλύτερα" και είχαμε όλοι άδικο, καθώς κάτι τόσο απλό μπορεί τελικά στα κατάλληλα χέρια και με την σωστή πρώτη ύλη να γίνει κάτι μαγικό. Το πόσο μίλησε η φρεσκάδα και η δροσιά της στην καρδιά μας και το πόσο μας άγγιξε η σωστή γλύκα και το αέρινο στοιχείο του ζελέ τομάτας, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Το ίδιο ακριβώς θέλω να πω και για ένα ακόμη πιάτο που παραλίγο να το "σνομπάρουμε" ως απλό και ήταν πραγματική αποκάλυψη. Ο λόγος για το cacio e pepe με τέλεια βρασμένο bucatini (σαν χοντρό σπαγγέτι) και συγκλονιστική γεύση, ενώ το άρωμα της παρμεζάνας έφτασε στο τραπέζι μας πριν καν φτάσει το πιάτο. Και τα δύο παραπάνω είναι definite must-taste του καταλόγου.

carpaccio veal

Τώρα περνώντας στα λίγο πιο περίτεχνα, έχω μόνο τα καλύτερα να πω για το conchiglioni με γέμιση ραγού από κουνέλι (βλ. κεντρική φωτό θέματος), παρμεζάνα και σος από το ζωμό του, που αποτελεί ένα βαθιά νόστιμο και τόσο όσο πρέπει ραφιναρισμένο πιάτο, για το καρπάτσιο λαβράκι με καυτερή πιπεριά chili και αχινό, που παίζει πανέξυπνα με τις ισορροπίες, αφήνοντας το chili να δώσει την κατάλληλη έκρηξη spiciness την κατάλληλη στιγμή, και φυσικά για το καρπάτσιο μοσχαριού με πουρέ από πορτσίνι και ψημένα φουντούκια (μεταξύ άλλων), που αποτελεί σίγουρα ένα πιάτο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για το τέλος κράτησα την ειδική μνεία σε ένα ξεκάθαρα comfort πιάτο, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και τρούφα, που εύκολα θα επέλεγα ξανά για την αγάπη στην αληθινή μαγειρική που μου έβγαλε.

desert

Ο κατάλογος με τα γλυκά έχει αρκετές επιλογές, εκ των οποίων το κρεμώδες ρυζόγαλο με ποσέ αχλάδι σε Marsala και κραμπλ κανέλας με κέρδισε το δίχως άλλο, αν και γενικά φημίζομαι για την αγάπη μου στη σοκολάτα.  

Info: Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 2108014007

photo credit chef και φωτογραφίας ανοίγματος: Γιώργος Αδάμος 

photo credit πιάτων: Νέλλη Καλαμαρά 

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

Συνεντεύξεις Δευτέρα 31.07.2017

MF Cover Story: Atomic Blonde

Στην πρωτη της μεγάλη συνέντευξη ως κυρία Θεοδωρίδη, η Δούκισσα Νομικού μιλά για τη νέα της ζωή και μας συστήνει τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εαυτό της

The Editor's Blog Πέμπτη 20.07.2017

The Editor's Blog: Splish Splash

" Αυτό είναι το καλό της εποχής: το κατέβασμα της ταχύτητας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με αυτή τη ζέστη"

>