top article

Άλλη μια χαοτική εβδομάδα. Με το ένα βλέμμα στις διακοπές κάνω κουράγιο. Ο Αύγουστος θα έρθει και φέτος. Όλα τα σχέδιά μου είναι στον αέρα, μάλλον όμως θα καταλήξω όπως κάθε χρόνο στη νότια Κρήτη. Με τραβάνε οι παραλίες της και οι άνθρωποι. Και το φαγητό. Δεν μπορώ να καταλάβω τους τουρίστες που πάνε στις ταβέρνες και παραγγέλνουν μια σαλάτα στα δύο. Ούτε όσους κλείνονται στα all-inclusive ξενοδοχεία και τρώνε πλαστικές ντομάτες και τυριά γκούντα. Όχι όταν βρίσκεσαι στην Κρήτη και στα καφενεία μπορεί να σε φιλέψουν παλαιωμένη γραβιέρα με μέλι. Έναν τόπο πρέπει να τον γευτείς για να τον καταλάβεις.
Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ, αλλά και στα ξένα περιοδικά που παίρνω κάθε μήνα, διαβάζω όλο και περισσότερο για σχολές, σεμινάρια και ταξίδια οργανωμένα πάνω σε αυτή την ιδέα ενός τουρίστα που θέλει να γευτεί. Κάποια από αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα κάποια στιγμή να συμμετέχω.

1. Daylesford, Gloucestershire, Αγγλία 
Η εξοχή της Αγγλίας είναι ένα ταξίδι που ονειρεύομαι να κάνω και πρώτο στις επιλογές μου θα είναι το ονειρικό Γκλόστερσαϊρ στα νοτιοδυτικά. Γκουγκλάρετε φωτογραφίες και θα καταλάβετε. Κάπου εκεί βρίσκεται η οργανική φάρμα Daylesford, όπου υπάρχει και το κτίριο της ομώνυμης σχολής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυνήγια και συλλογή άγριων χόρτων, σεμινάρια κοπής κρέατος, μαθήματα για ερασιτέχνες μελισσοκόμους, σεμινάρια για ψωμί και ζαχαροπλαστική κλπ. Μπορείτε να μείνετε κιόλας σε ένα από τα παραδοσιακά cottages του κτήματος, που δεν τους λείπει η (βουκολική) χλιδή.

Guest Blogger | Στέλιος Παρλιάρος: Post#3

2. Peggy Markel’s culinary adventures
Νομίζω ότι αν επέλεγα να πάω διακοπές με γκρουπ θα διάλεγα κάτι τέτοιο. Η Peggy Markel οργανώνει ταξίδια γαστρονομικού ενδιαφέροντος στο Αμάλφι, στο Μαρόκο, στη Γρανάδα, στην Ινδία και αλλού. Το πρόγραμμα πάει κάπως έτσι: Στο Αμάλφι οργώνεις τη δυτική ακτογραμμή της Ιταλίας, κάνεις στάσεις σε γραφικά χωριουδάκια, αλλά και σεμινάρια μαγειρικής εν πλω. Στο Μαρόκο μαθαίνεις να φτιάχνεις κουσκούς, ταξιδεύεις πάνω σε καμήλα, ψωνίζεις μπαχαρικά και παρακολουθείς διάφορα σεμινάρια από ντόπιους μάγειρες. Κι επειδή ίσως κουραστείς από την υπερπροσπάθεια, πάρε και ένα χαλαρωτικό μασάζ και χαμάμ το βράδυ! Αντίστοιχα είναι τα προγράμματα και στις άλλες πόλεις.



Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>