Μια από τις πιο fast forward πόλεις της Ασίας, το πιο ισχυρό οικονομικό κέντρο της Κίνας, επανεφευρίσκει τον εαυτό της.Μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ασίας, το πιο ισχυρό οικονομικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταφέρνει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της -ακριβώς όπως η Mαντόνα- σε κάθε γειτονιά, επενδύοντας άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον της. Απο τη Μυρτώ Μήτσιου

Μπες στο κλίμα...

* Διαβάζοντας το μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Σαγκάη Τότε που Ήμασταν Ορφανοί του βραβευμένου με Booker Ιάπωνα συγγραφέα Καζούο Ιζιγκούρο.

* Βλέποντας την Αυτοκρατορία του Ήλιου του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Τζον Μάλκοβιτς και Μιράντα Ρίτσαρντσον, την πρώτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε στη Σαγκάη. 

- Για να ταξιδέψεις στη Σαγκάη είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας (πληροφορίες στο 210 6723282)

- Παρόλο που ο τουρισμός φτάνει στο peak του το καλοκαίρι, η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείς είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο.

- Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο Pudong στο κέντρο -μόλις 8 λεπτά- και παράλληλα να πάρεις μια πρώτη γεύση της πόλης είναι με το τρένο Maglev που φτάνει τα 430 χλμ./ ώρα.

- Ο μεγαλύτερος κίνδυνος φαίνεται ότι είναι να διασχίσεις το δρόμο - υπολογίζεται ότι συμβαίνουν καθημερινά 600 θάνατοι σε τροχαία. Μη θεωρήσεις λοιπόν ότι επειδή το ανθρωπάκι έγινε πράσινο μπορείς να περάσεις απέναντι. Πολλοί οδηγοί και κυρίως τα μηχανάκια και τα ποδήλατα αγνοούν επιδεικτικά τα φανάρια.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>