Το βασιλικό τραπέζι σε μία πιο pink εκδοχή. Με μπαβαρουάζ, βολοβάν και φραμπουάζ. Ένα μενού ροκοκό εμπνευσμένο από τα γαλλικά γαστρονομικά στοιχεία.

ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά για 6 άτομα

6 ατομικά βολοβάν (παραγγελία σε ζαχαροπλαστείο) ● 12 πράσινα σπαράγγια ● 160 γρ. καλλιεργημένα μανιτάρια ● 18 κόκκινες καραβίδες ● 50 γρ. μαλακό βούτυρο ● χυμός από 1 λεμόνι ● αλάτι, πιπέρι

Για τη σος: ● 200 γρ. ξερά κρεμμυδάκια ● 50 γρ. κλαράκια μαϊντανού ● 1/2 λίτρο κρασί Chablis ● 1/2 λίτρο ζωμό ψαριού ● 300 γρ. κρέμα γάλακτος ● 100 γρ. βούτυρο

Προετοιμασία: 35 λεπτά, Ψήσιμο: 30 λεπτά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα δένουμε σε ματσάκι. Βράζουμε αρκετό νερό με αλάτι και βυθίζουμε σε αυτό τα σπαράγγια για 7-8 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βυθίζουμε για λίγο σε παγωμένο νερό για να κρυώσουν.
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα πλένουμε γρήγορα με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με κρύο νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν μέσα στο ζουμί για να μη χάσουν το λευκό τους χρώμα.
Βράζουμε 2 λίτρα νερό και βυθίζουμε σε αυτό τις καραβίδες για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βγάζουμε από το νερό, καθαρίζουμε τις 12 και φυλάμε τις υπόλοιπες 6 στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και το μαϊντανό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, ανάβουμε με ένα σπίρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να μειωθεί ο όγκος του κρασιού στο μισό.
Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού, αφαιρούμε τα κλαράκια μαϊντανού με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και περιμένουμε 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Ζεσταίνουμε τα βολοβάν στο φούρνο για λίγα λεπτά. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα μανιτάρια, τις καραβίδες και τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια (κρατάμε λίγες κορφές από τα σπαράγγια για γαρνιτούρα) και γεμίζουμε με αυτά τα βολοβάν. Καλύπτουμε με σος, γαρνίρουμε κάθε βολοβάν με μία ολόκληρη καραβίδα και σερβίρουμε αμέσως.

 

SAINT HONORΕ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Υλικά για 8 άτομα

1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας με διάμετρο 25 cm και πάχος 2 mm ● 400 γρ. ζύμη για σου ● 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (έτοιμη και κρύα) ● 25 γρ. σιρόπι τριαντάφυλλο ● 60 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί ● 200 γρ. γλάσο ● 10 γρ. νερό ● 20 γρ. σιρόπι τριαντάφυλλο ● 375 γρ. κρέμα γάλακτος ● 20 γρ. άχνη ζάχαρη ● 15 γρ. σιρόπι τριαντάφυλλο ● 375 γρ. φραμπουάζ ● 6-7 ζαχαρωτά ροδοπέταλα

Προετοιμασία: 40 λεπτά, Ψήσιμο: 1 ώρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί φούρνου και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Βάζουμε τη ζύμη για σου σε ένα κορνέ με στόμιο διαμέτρου 1 εκ. και σχηματίζουμε μια κορόνα από ζύμη στην περίμετρο της σφολιάτας. Με το ίδιο κορνέ σχηματίζουμε 20 σου με διάμετρο 3 εκ. στο ίδιο ταψί.
Ψήνουμε τη σφολιάτα και τα σου στο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις τα σου φουσκώσουν και πάρουν χρώμα, μισανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για 10 λεπτά για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με το σιρόπι τριαντάφυλλο και στη συνέχεια ανακατεύουμε προσεκτικά με τη σαντιγί. Μόλις κρυώσουν τα σου, βάζουμε σε ένα κορνέ λίγη από την κρέμα και τα γεμίζουμε. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό, το γλάσο και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Καλύπτουμε με γλάσο το πάνω μέρος των σου βουτώντας τα για λίγο στην κατσαρόλα. Βουτάμε και το κάτω μέρος στιγμιαία και τα στερεώνουμε στην κορόνα της σφολιάτας.
Με ένα κορνέ γεμίζουμε το κέντρο της σφολιάτας με 1 εκ. κρέμα. Απλώνουμε από πάνω τα φραμπουάζ και καλύπτουμε ελαφρά με την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το σιρόπι τριαντάφυλλου μέχρι να γίνει σαντιγί. Με ένα κορνέ διακοσμούμε το γλυκό με κύματα από σαντιγί. Πασπαλίζουμε με φραμπουάζ και με ζαχαρωτά ροδοπέταλα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

 

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. ρικότα ● 100 γρ. ρίζα φινόκιο ● 40 γρ. ωμά παντζάρια ● 100 γρ. κολοκυθάκια ● 20 γρ. φύλλα ζελατίνας (10 φύλλα των 2 γρ. το καθένα) ● αλάτι, άσπρο πιπέρι ● 8 φρέσκες αγκινάρες πιπεράτες ● 8 ντοματάκια ● 8 βραστά αβγά ορτυκιού ● 8 ανθοί κολοκυθιού

Εξοπλισμός: 1 φόρμα για οκτώ άτομα ή 8 ατομικά φορμάκια

Προετοιμασία: 20 λεπτά, Ψήσιμο: 1-2 λεπτά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Ξεφλουδίζουμε το παντζάρι και το περνάμε από τον αποχυμωτή. Βάζουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα, τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Όταν η ζελατίνη λιώσει μέσα στο ζεστό χυμό, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε κύβους. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με πολύ αλάτι. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια για 30 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό για να κρυώσουν.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρικότα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το χλιαρό χυμό από παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ωμό φινόκιο, τα βρασμένα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα (ή στα φορμάκια) και το αφήνουμε το ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάζουμε την μπαβαρουάζ από το ψυγείο μία ώρα πριν τη σερβίρουμε και τη βάζουμε σε μια πιατέλα (ή σε οκτώ πιατάκια). Γαρνίρουμε με τα ντοματάκια, τα βραστά αυγά ορτυκιού, τις αγκινάρες κομμένες στα 4 και τους ανθούς από τα κολοκυθάκια.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε την μπαβαρουάζ με μια απλή σος: Κόβουμε τη σάρκα από δύο ντομάτες σε μικρούς κύβους, προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 20 κλαράκια φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σκορδόπρασο, το χυμό από 1 λεμόνι, 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Kate Moss: Βρήκαμε τις μπότες της στην οικονομική εκδοχή τους Kate Moss: Βρήκαμε τις μπότες της στην οικονομική εκδοχή τους
  3. Blake Lively: Πώς δημιούργησε το faux καρέ look της για μια εμφάνιση; Blake Lively: Πώς δημιούργησε το faux καρέ look της για μια εμφάνιση;
  4. Αυτό το παντελόνι θα αντικαταστήσει τα skinny jeans σου για φέτος Αυτό το παντελόνι θα αντικαταστήσει τα skinny jeans σου για φέτος
  5. Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 | Οι ωραιότερες τσάντες της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 | Οι ωραιότερες τσάντες της σεζόν
  6. Χειμώνας 2018: Έτσι συνδυάζεται το μάξι φόρεμα τώρα Χειμώνας 2018: Έτσι συνδυάζεται το μάξι φόρεμα τώρα
  7. Στασιμότητα: Ένας οδηγός επιβίωσης για να βάλεις ξανά τη ζωή σου σε "κίνηση" Στασιμότητα: Ένας οδηγός επιβίωσης για να βάλεις ξανά τη ζωή σου σε "κίνηση"
  8. To outfit με λίγα κομμάτια που η Sienna Miller φορά και ξανά φορά To outfit με λίγα κομμάτια που η Sienna Miller φορά και ξανά φορά
  9. Η οργάνωση ξεκινά από το σπίτι | Δέκα βήματα για να το πετύχεις Η οργάνωση ξεκινά από το σπίτι | Δέκα βήματα για να το πετύχεις
  10. H βασίλισσα Letizia λέει "ναι" στο φλοράλ το χειμώνα H βασίλισσα Letizia λέει "ναι" στο φλοράλ το χειμώνα
  11. Η Heidi Klum και άλλες Celebrities επιλέγουν Το Ελληνικό Brand Rien! Η Heidi Klum και άλλες Celebrities επιλέγουν Το Ελληνικό Brand Rien!
  12. Αυτό το παλτό είναι το fashion κομμάτι που βλέπουμε παντού στο Instagram Αυτό το παλτό είναι το fashion κομμάτι που βλέπουμε παντού στο Instagram
  13. Katy Perry-Gigi Hadid: Γιατί δε θα συμμετάσχουν στο show της Victoria's Secret; Katy Perry-Gigi Hadid: Γιατί δε θα συμμετάσχουν στο show της Victoria's Secret;
  14. Κομψή ακόμη και στο σπίτι: Αυτή η νέα συλλογή σου δίνει τις πιο ωραίες ιδέες! Κομψή ακόμη και στο σπίτι: Αυτή η νέα συλλογή σου δίνει τις πιο ωραίες ιδέες!

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>