Ένα «κόκκινο» επιδόρπιο με φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα από τον Λευτέρη Λαζάρου.

Σούπα με φρούτα του δάσους

  • 400 γρ. ζάχαρη

  • 700 ml χυμό ανανά

  • χυμό 1 λεμονιού

  • χυμό 1 πορτοκαλιού

  • 500 ml νερό

  • 50 γρ. γλυκόζη

  • 300 γρ. φράουλες

  • 350 γρ. βατόμουρα μαύρα

  • 300 γρ. βατόμουρα κόκκινα

  • 200 γρ. μύρτιλα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το χυμό ανανά, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το νερό και τη γλυκόζη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις μισές φράουλες, τα μισά μαύρα βατόμουρα, τα μισά κόκκινα βατόμουρα και τα μισά μύρτιλα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, μόλις το μείγμα κρυώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα και το περνάμε από ψιλό στραγγιστήρι. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα υπόλοιπα φρούτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3-4 ώρες περίπου. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά μπολ και συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>