Ένα ελαφρύ πιάτο από τον Λευτέρη Λαζάρου αλλά με έντονα εξωτικό χαρακτήρα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 11/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 450 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

  • ψίχα από 1 κιλό μύδια

  • 2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένα)

  • 90 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)

  • 12 φέτες ψαριού (σφυρίδα, ροφός ή βλάχος), 200 γρ. για κάθε μερίδα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 2 κουταλιές χλιαρό νερό

  • 1 πρέζα σαφράν

  • 110 ml λευκό κρασί

  • λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Υλικά για το ζωμό

  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανό

  • 180 γρ. καρότα (καθαρισμένα)

  • 300 γρ. κρεμμύδι (καθαρισμένο)

  • 1-2 κλωνάρια σέλινο

  • 1-2 φέτες φινόκιο

  • τα κεφάλια, τα κόκαλα και τα απολεπισμένα δέρματα των ψαριών που χρησιμοποιούμε

  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε το μαϊντανό και τα λαχανικά σε μπόλικο ανάλατο νερό. Προσθέτουμε τα κεφάλια, τα κόκαλα, τα δέρματα των ψαριών και το ελαιόλαδο και βράζουμε για περίπου 1 ώρα. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε πολύ καλά (θα βγάλουν πολύ ζωμό). Ρίχνουμε το σέλινο και το καρότο. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Πολτοποιούμε το μείγμα, το περνάμε από το τρυπητό και κρατάμε το ζωμό. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ψάρια, αλατοποπερώνουμε και ρίχνουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το σαφράν. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε λίγο ζωμό ψαριού και λίγο πολτοποιημένο μείγμα και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο τηγάνι για 3-4 λεπτά. Μοιράζουμε τα πολτοποιημένα μύδια σε 6 πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>