Μία σούπα με gourmet προφίλ και απλά υλικά που ταιριάζουν στις κρύες μέρες.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό (χοντροκομμένο)

  • 100 γρ. πράσα

  • 400 γρ. ξινόμηλα (καθαρισμένα)

  • 200 γρ. κάστανα καθαρισμένα από τη φλούδα και το χνούδι (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατεψυγμένα ή αποσυμπιεσμένα)

  • 100 γρ. άσπρα σπαράγγια (κομμένα)

  • 800 ml ζωμός κότας

  • 120 ml κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα ξινόμηλα και τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σβήνουμε με το ζωμό κότας. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και ψιλό σουρωτήρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Νέλλη Καλαμαρά

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>