Αυτή η πανέμορφη χώρα έχει καταφέρει να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο τα υπέροχα φαγητά της με τα υπέροχα τοπία της και τους γελαστούς της ανθρώπους. Δεν ξέρουμε αν φταίει η Μεσόγειος ή αν ευθύνεται αποκλειστικά το DNA αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Τι θα έλεγες λοιπόν για μερικά μικρά μαθήματα από μια Ιταλίδα γιαγιά; Είμαστε σίγουρες ότι θα τα αγαπήσεις.

 1. Πάντα να έχεις στην κουζίνα σου ένα ακριβό και ένα φθηνό ελαιόλαδο
Αν μαγειρεύεις αρκετά συχνά, ένα έξυπνο tip είναι να έχεις δύο διαφορετικούς τύπους ελαιόλαδου. Το φθηνότερο θα το χρησιμοποιείς σε συνταγές όπου δεν αναδεικνύεται τόσο πολύ η γεύση του όπως τα μαγειρευτά φαγητά. Το ακριβό και (εννοείται πιο γευστικό) από την άλλη θα το βάζεις σε σάλτσες, σος αλλά και σαλάτες.


Διάβασε περισσότερα στο savoirville.gr