top article

Όσο αλλάζει η γαστρονομική σκηνή της πόλης τόσο αυξάνεται και η ανάγκη για νέα πρόσωπα και ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με τα τετριμμένα. Και η πρόσφατη άφιξη του 3.33 & Chef’s Workshop στο κέντρο της Αθήνας, με Head Chef των 29χρονο Νίκο Μικρόπουλο αυξάνει τις ελπίδες μας για μία καινούργια, ενδιαφέρουσα εποχή, που θέλει τη νέα γενιά να ρισκάρει και να ξεφεύγει από το comfort zone.

Το εστιατόριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου, με τους αριθμούς να δημιουργούν μία συμμετρία - βλέπε 3.33 - που συμπληρώνεται από το Chef's Workshop, καθώς ο χώρος του δεύτερου ορόφου έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενεί θεματικά private dining events.  Το restaurant-bar, που έρχεται να δώσει στη fine-dining εμπειρία την αίσθηση ενός σπιτικού τραπεζιού, συνδυάζει τη fusion με τη μεσογειακή κουζίνα, εστιάζοντας πρωτίστως στην εποχικότητα.

Les Connoisseurs: Νίκος Μικρόπουλος

333chefsworkshoplivecooking

Για τον Νίκο άλλωστε, καθώς επίσης και για τον εμπνευστή του 3.33 & Chef's Workshop και καλό του φίλο, Γιώργο Γερογιάννη, το μαγαζί είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει, εξελίσσεται και μεταμορφώνεται. Έχοντας μαζί του μία ομάδα μαγείρων, ο chef κινείται με πιάτα που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή με την υπέροχη απλότητά τους αλλά και που σε ενθουσιάζουν με τους απρόσμενους συνδυασμούς τους. Κι αν στην πρώτη ανάγνωση το μενού δίνει την αίσθηση μίας άναρχης διάθεσης, στην πορεία καταλαβαίνεις ότι υπάρχει απόλυτη συνοχή και απλώς ο chef αποκαλύπτει τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.

Τον Νίκο τον γνωρίσαμε μέσα από τους Tip the Chef και τον ξαναβρήκαμε ως μέλος πια του Guerilla Chef, ενός indie project που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία μαγειρική κοινότητα με street festivals, supper club, private dining και pop ups. Το 3.33 & Chef's Workshop τον βρίσκει σε μία έκρηξη δημιουργικότητας αλλά και αναρχίας στην κουζίνα, δείχνοντας πώς ένα εστιατόριο μπορεί να έχει στο ίδιο μενού ένα φανταστικό σπαγγέτι πομοντόρο πιάτο αλλά και όστρακα με σος σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας ή να συνδυάζει ιδανικά μία κάρτα brunch (καθημερινά) με μενού για lunch/dinner.  Ο Νίκος ανήκει στην περίπτωση των μαγείρων που το ταμπεραμέντο τους βγαίνει στα πιάτα – γι ΄αυτό και είναι άλλωστε τόσο νόστιμα – και στη σπάνια κατηγορία των ρομαντικών ανθρώπων που παθιάζονται με τη δουλειά τους και όχι με τη φήμη αυτής.

Ο chef προτείνει:

Λιγκουίνι με απάκι και τυρί Σαν-μιχάλη

linguinisanmixali

Υλικά

  • 500γρ λιγκουίνι
  • 50γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 200γρ απάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100ml ρετσίνα
  • 1σκ σκόρδο
  • 3κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ Σαν-μιχάλη τριμμένο
  • 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά ποσέ

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά βάση οδηγιών.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε το απάκι και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.

Όταν ροδίσουν σβήνουμε με τη ρετσίνα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.

Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο  τηγάνι με τη σάλτσα και ρίχνουμε μισή κούπα από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε ένα ποσέ αυγό στη κορυφή κάθε πιάτου γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο.

Bon Appetit!

3.33 & Chef's Workshop, Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, Τηλ. 210 3311436, www.333restaurants.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>