top article

Η σύγχρονη επανάσταση του bartending και των cocktails, ξέρεις αυτήν όπου έφερε στην επικαιρότητα σπάνια ρούμια (από Καραϊβική μέχρι Ιμαλάια), καινοτόμα toppings και διάφορα άλλα στοιχεία, ουσιαστικά εκπαίδευσε το κοινό όχι απλά να πίνει αλλά να απολαμβάνει πραγματικά το ποτό και να το εκτιμά.

Κάτι που, ασφαλώς, δεν είναι κακό. Μοιραία όμως κάποια άλλες συνήθειες αλλά και αντικείμενα οδηγήθηκαν εκτός μόδας και ως εκ τούτου στα πάνω- πάνω σκονισμένα ράφια των μπαρ ή και εκτός αυτών. Ορίστε λοιπόν ποιες είναι οι παράπλευρες απώλειες, τα ατυχή θύματα, αυτής της επανάστασης που θα μας λείψουν περισσότερο.


Eκείνα τα κατακόκκινα κερασάκια
Πλέον συναντάς πολύ σπάνια εκείνα τα κερασάκια που κυκλοφορούν σε βαζάκια και έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Συνήθως τα αλίευες από τον πάτο ενός Shirley Temple ή τα κοιτούσες να επιπλέουν πάνω σε μια κρεμώδη Pina Colada. Φαίνεται πως πλέον δεν έχουν θέση στις μοντέρνες cocktail lists.


Ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιες ένα ποτό και η άκρη του ποτηριού ήταν καλυμμένη με ζάχαρη; Ακριβώς, σιγά μην το θυμάσαι. Η Michelada, η Margarita και παρεμφερή cocktails μοιάζουν να χάνουν φίλους και μοιραία η παραπάνω πρακτική.

Cocktails με €7
Ευχαρίστως να πληρώσω ακόμη και €15 για ένα καλοφτιαγμένο ποτό. Αντιλαμβάνομαι τι υλικά χρησιμοποιούνται και πώς ακριβώς φτιάχνεται. Αλλά αυτό, όπως και ο καθένας, δεν μπορώ να το υποστηρίζω οικονομικά συνεχώς. Δεν έχω καθημερινά ανάγκη ένα σπάνιο ιαπωνικό ουίσκι ούτε ένα καλοφτιαγμένο Zombie. Ένα καλό ποτό όμως το χρειάζομαι. Και δεν είναι απαραίτητο να κοστίζει πάνω από €6.


Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr
 

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>