top article

Τα σχήματα των ζυμαρικών που κυκλοφορούν στον πλανήτη μετριούνται σε χιλιάδες και τα περισσότερα εξ αυτών δημιουργήθηκαν από την ανάγκη να δέσουν με (να συγκρατούν δηλαδή όσο καλύτερα μπορούν), τη σάλτσα. Και σάλτσες όμως υπάρχουν χιλιάδες. Οπότε, και οι συνδυασμοί είναι πολλοί.

Τα ζυμαρικά χωρίζονται, ως προς το σχήμα, σε οκτώ βασικές κατηγορίες, όμως εμείς θα ασχοληθούμε με τις επτά – τα ζυμαρικά που γεμίζονται (λαζάνια, κανελόνια κ.λπ.) συγκρατούν ούτως ή άλλως τη γέμιση / σάλτσα τους. Αντίστοιχα και οι σάλτσες χωρίζονται σε κατηγορίες γεγονός που καθιστά το "πάντρεμα" ευκολότερο.

Βέβαια, μεγάλο ρόλο στο γάμο ζυμαρικού - σάλτσας παίζουν πλέον και οι συστάσεις των ζυμαρικών που είναι σήμερα πολυποίκιλες. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά αλεύρια (ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη, ζέα), και για αναρίθμητες αναμείξεις τους με διάφορα υλικά, όπως αβγά, σπανάκι, μελάνι σουπιάς, ντομάτα, μανιτάρια, που παίζουν, λίγο πολύ, ρόλο στην επιλογή της σάλτσας.

Ο οδηγός που σας παρουσιάζουμε αφορά στα συνηθισμένα ζυμαρικά (όχι με ειδικά αλεύρια, ούτε "χρωματισμένα").

Μακριά και λεπτά

Λινγκουίνι, μπουκατίνι...
Ταιριάζουν με σάλτσες θαλασσινών και με κρεμώδεις ή βασισμένες στα λάδι σάλτσες.

> Δοκίμασε: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα (ναπολιτάνα), ντι μάρε, αραμπιάτα και καρμπονάρα.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>