top article

Παρότι αποτελεί μια πολύ άνετη και εύκολη κουζίνα, η ιταλική έχει κάποιους πολύ σοβαρούς κανόνες που πρέπει να τηρείς για να μη σε θεωρούν τον γιδοβοσκό της κουζίνας. Για να γλιτώσεις λοιπόν το walk of shame κατά τη διάρκεια κάποιου δείπνου που ο ίδιος έχεις μαγειρέψει ή σε ένα τραπέζι που έχεις προσκληθεί, ακολούθησε τις οδηγίες των Ιταλών σεφ.

Ζυμαρικά

"Ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που κάνουν όλοι όταν φτιάχνουν καρμπονάρα είναι πως χρησιμοποιούν κρέμα αντί για αυγά" λέει ο Antonio Tonelli από το La Tagliata στο Λονδίνο. "Επίσης, δεν πρέπει ποτέ τα ζυμαρικά να μαγειρεύονται σε νερό χωρίς θαλασσινό αλάτι. Ένα ακόμη έγκλημα είναι να βάλεις παρμεζάνα σε σπαγγέτι ή λιγκουίνι με θαλασσινά. Εξουδετερώνεις εντελώς τις γεύσεις" προσθέτει. Ο executive chef του Fucina -πάλι στο Λονδίνο- Jordan Sclare πιστεύει πως το μυστικό συστατικό είναι το ελαιόλαδο. "Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να προστίθεται στο νερό που μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, αλλά αντιθέτως είναι απαραίτητο στο στράγγισμα" τονίζει η Silvia Baldini, που έχει μεγάλη εμπειρία από Michelin-άτες κουζίνες και αποκαλύπτει πιο είναι το σημείο-κλειδί για την τέλεια bolognese: "Ποτέ σπαγγέτι, μόνο ταλιατέλες".

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>