To ίδρυμα D’entreprise Hermès έδωσε και φέτος τα ετήσια βραβεία του στο πλαίσιο του διαγωνισμού Prix Émile Hermès International Design Award 2011.

Σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, industrial designers από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τα πιο πρωτοποριακά και ταυτόχρονα χρηστικά αντικείμενά τους και δυσκόλεψαν αρκετά την επιτροπή που απαρτιζόταν από ιστορικούς του design, αρχιτέκτονες, curator εκθέσων και άλλους.
Οι νικητές ανακοινώθηκαν στις
18 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της επιτροπής, Toyo Ito (αρχιτέκτονα) και τον Pierre-Alexis Dumas (Πρόεδρο του Fondation d’entreprise Hermès).
Το
πρώτο βραβείο κέρδισαν οι: Arnaud le Cat, Esther Bacot και Luther Quenum από τη Γαλλία για το Shelved Cooking, μία low-energy μαγειρική εστία που ψήνει και βράζει όλων των ειδών τα κρέατα.
Το δεύτερο οι: Daniel Abendroth και Andreas Meinhardt από τη Γερμανία για το Η-Αgent, ένα είδος θερμοσυσσωρευτή που συγκεντρώνει τη θερμότητα από ένα χώρο, την αποθηκεύει και την αναδιανέμει στο περιβάλλον.

Το τρίτο βραβείο το πήρε o Jarl Fernaeus από τη Σουηδία για το Ecojoe stove, έναν ξυλόφουρνο που δουλεύει με ανανεώσιμα στερεά καύσιμα και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Τα βραβεία αντιστοιχούσαν σε χρηματικό έπαθλο (των 50, 25 και 15 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 1460 δημιουργοί από 63 χώρες και η επιτροπή δήλωσε εντυπωσιασμένη από το επίπεδο και τη δημιουργικότητα πίσω από κάθε μία συμμετοχή.

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>