top article

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ήταν πολλές. Το Star ήταν ένα κανάλι χωρίς κουλτούρα πολιτικής ενημέρωσης για σχεδόν δέκα χρόνια. Έπρεπε να γίνουν τα πάντα από την αρχή. Άνθρωποι που έως χθες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, να μάθουν να δουλεύουν ως ομάδα. Παράλληλα, μια αιφνιδιαστική επικαιρότητα πολύ απαιτητική και πρωτόγνωρη. Αναφέρομαι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ μου είχε λείψει η αμεσότητα, η ζωντάνια, η πρόκληση. Το στοίχημα με τον τηλεθεατή.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ είναι κουρασμένο, δεν έχει ούτε ανοχές, ούτε αντοχές. Ένας δρόμος υπάρχει: Να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς, αντικειμενικά, μαχητικά και να ελπίζεις πως σε βάθος χρόνου θα χτίσεις μία σχέση εμπιστοσύνης με το τηλεοπτικό κοινό.

ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ μετά την ίδρυση της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο τηλεθεατής είναι πιο υποψιασμένος, πιο «ψαγμένος» για την είδηση που θα δει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Έχει ήδη ενημερωθεί από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο ή την εφημερίδα. Τις βασικές ειδήσεις τις έχει πληροφορηθεί, οπότε επιθυμεί περισσότερο να διαμορφώσει άποψη για τα γεγονότα. Συνεπώς η δουλειά του δημοσιογράφου γίνεται δυσκολότερη, αλλά και περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ INTEΡNET είναι σαρωτική και θα δυναμώνει συνεχώς. Στην Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια η ενημέρωση μέσω διαδικτύου ξεκίνησε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην Αμερική αντίθετα είναι ήδη καθεστώς. Ο Ομπάμα έκανε την προεκλογική του εκστρατεία κυρίως μέσω διαδικτύου. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις διαμάντια, μπορείς να βρεις και σκουπίδια. Ελπίζω σταδιακά ο αναγνώστης να μάθει να τα διακρίνει.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ θα κρατήσω τα ηλιοβασιλέματα σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, το Χόρτο, παρέα με την κολλητή μου, τη Μαρίλη. Θα κρατήσω την πολυτέλεια τού να πιστεύεις πως ο χρόνος είναι όλος μπροστά σου. Θα κρατήσω τέλος το δικαίωμα να ζει κανείς με τις αυταπάτες του. Όσο μεγαλώνεις μοιραία, αργά η γρήγορα τελειώνουν...

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ένα δίπολο που το αντιμετωπίζω όπως όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ευτυχώς τα παιδιά μου είναι πια μεγάλα (φέτος ο γιος μου τελειώνει το σχολείο), οπότε έχουν κατανόηση για τη δουλειά που κάνει η μαμά και το δύσκολο ωράριο. Αναπληρώνω πάντως όσο μπορώ τον χαμένο χρόνο της εβδομάδας, με την παρουσία μου τα σαββατοκύριακα.

Συνέχεια στη σελίδα 2

Ιανουάριος 2017

Υποδεχόμαστε με στυλ τη νέα χρονιά!

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Τρίτη 10.10.2017

MF Mούσα: Ιρίνα Σάικ

Η Ρωσίδα καλλονή ποζάρει στο φακό του Mario Testino για την καμπάνια της Intimissimi. H Madame Figaro ρίχνει μια ματιά στο backstage και μιλά αποκλειστικά μαζί της

>