Μπορεί να σου έχει χαραχθεί στο μυαλό ως ο πιο δύστροπος chef του κόσμου (ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν μάλλον αγγελούδι μπροστά του στην εκπομπή "Εφιάλτης στην Κουζίνα"), αλλά για να φτάσει να θεωρείται ένας απ' τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή σίγουρα έχει δουλέψει σκληρά. Και σίγουρα έχει ταλέντο.

Ο Gordon Ramsay μιλώντας στο Esquire θυμήθηκε λοιπόν τα χρόνια που δούλευε ασταμάτητα, κάνει την αυτοκριτική του αλλά κι αποκαλύπτει αυτά που απολαμβάνει να κάνει όταν δεν είναι στην κουζίνα.

Οι καλύτεροι σεφ αυτή τη στιγμή παίζουν ανάμεσα στα δύο και στα τρία αστέρια. Κορυφαία για μένα είναι η Clare Smyth, που ήταν επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Gordon Ramsay στο Λονδίνο. Απόλυτα ευγενής και αδυσώπητη.

Λατρεύω το λιπαρό fish and chips, με όλα αυτά τα κομμάτια βουτύρου που καταλήγουν στο τηγάνι.

Αν έχει μπει ποτέ στα αποδυτήρια στο ημίχρονο; Οι κουζίνες δε διαφέρουν πολύ, μόνο που η μαγειρική κρατάει περισσότερο από 90 λεπτά και δεν υπάρχει ημίχρονο. Όταν η ομάδα πέφτει, πρέπει να την επαναφέρεις. Κι εσύ είσαι ο αρχηγός. Θες να σου πω ένα σπουδαίο αρχηγό; Ο Vieira. Απόλυτα κλασικός.

Ο Marco Pierre White μου έμαθε πώς να στήνω το φαγητό σε ένα πιάτο με απόλυτη φινέτσα. Ο Guy Savoy με δίδαξε πώς να βγάζω βάθος στις γεύσεις, κάτι τόσο καθαρό. Από την άλλη, ο Albert Roux με δίδαξε πώς να παίρνω τα φτηνότερα υλικά και να τα μεταμορφώνω σε κάτι μαγικό. Και εννοώ εντελώς μαγικό. Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτοί οι τρεις chefs μού έμαθαν ότι ποτέ δε σερβίρεις κάτι λάθος. Το προσπάθησα μια φορά και γ@μήθηκ@..

Δεν έχω υπομονή. Έχω πάθος. Τσατίζομαι και φουντώνω γρήγορα με κάτι ηλίθιους, γι’ αυτό περνάω κατευθείαν στην ουσία. Κομμένες οι μ@λ@κίες. Αυτό είναι υγιές.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr